Двете държави, България и Румъния, се чувстват несправедливо второ качество европейски

...
Двете държави, България и Румъния, се чувстват несправедливо второ качество европейски
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Цел номер едно е пълноправното приемане на България в шенгенското пространство

Двете страни, България и Румъния, се усещат незаслужено второ качество европейски жители.

 

Това разяснява по Българска национална телевизия евродепутатът Илхан Кючюк във връзка европейската позиция за българското участие в Шенген.

 

Бих призовал да бъдем по-постоянни в посланията си. Имаме необходимист от консолидация и дипломатически старания и работа с бизнесите на страните. Постигането на единогласие в среда, в която имаме доста провокации не е лесна задача, разяснява той.

 

По думите му цел номер едно е пълноправното приемане на България в шенгенското пространство.

 

„ Ако има по един въпрос консенсус сред Европейската комисия, евродепутатите и българския народен хайлайф – това е тематиката Шенген! До края на 2023 година, в случай че не се случи присъединението на България и Румъния към Шенген, ние рискуваме доста като Европейски съюз. Рискуваме да подкопаем устоите на всичко, което постигнахме през тези повече от 70 години. “

 

Това сподели евродепутатът Илхан Кючюк по време на дебатите в Страсбург, на които участва министър-председателят Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. 12-ят дебат е част от поредицата " Това е Европа ", който Екологичен потенциал провежда с държавни и държавни ръководители от Европейски Съюз.

 

Кючюк бе безапелационен, че българските и румънските жители не могат да не престават да бъдат третирани по същия метод както са третирани последните години, тъй като те не са по-различни от немските, австрийските и други жители. И акцентира, че българската стопанска система търпи големи вреди. 

 

„ Ако желаете да имаме съюз, който се основава на мощна стопанска система, която е конкурентноспособна. Съюз, който разчита на единния пазар, би трябвало България и Румъния да бъдат част от Шенген! “, каза Кючюк. 

 

Евродепутатът се обърна към премиера с зов - България да бъде амбициозна с концепциите си, с проектите си, с предложенията си, които прави в европейските институции. Няма по какъв начин да имаме Европейски Съюз, който желае да има мощна външна политика, в случай че продължаваме да взимаме решения по този метод. Винаги ще бъде прекомерно малко и прекомерно постепенно – 27 страни се събират, взимат решение и по какъв начин го взимат – с месеци отсрочване, с пазарлъци. Затова дано да бъдем амбициозни и виновни към бъдещето на Европейски Съюз, тъй като той е съюз на всички нас!

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР